Eu si Origami

“Origami”-arta plierii hartiei colorate in modele de creaturi vii, obiecte neinsufletite sau forme decorative abstracte, vine in completarea frumusetii si perfectiunii artei japoneze, alaturi de ikebana si ceremonia ceaiului.

Origami creeaza punti intre minti, intre oameni, intre culturi diferite si-i aduce impreuna intr-un univers magic.

Origami inseamna rabdare, perseverenta, concentrare, dar, mai presus de toate, inseamna pasiune si multa “munca”. In final, rezultatul este spectaculos si neasteptat de fiecare data.

Origami te invata sa apreciezi, sa privesti diferit si sa intelegi ca, in spatele fiecarui obiect handmade, se ascunde multa munca si daruire.

Cat despre mine, nu credeam ca voi ajunge, la aproape 40 de ani, sa-mi descopar aceasta pasiune pe care i-o datorez in totalitate fetitei mele Daria Veronica: avea nevoie de flori pentru felicitarea de 8martie de la scoala. Prima data a fost un trandafir, apoi o alta floare, apoi sute de piese imbinate intr-un cosulet fascinant pentru mine,care, la vremea aceea, habar n-aveam ca pot sta si cate 10 ore impaturind hartie si ca din mainile mele pot iesi asemenea minunatii.

Poate suna ciudat, dar, la un moment dat, devine dependenta: de munca, de frumos, de “manusa” pe care aceasta arta le-o arunca celor care au descoperit-o si de efectul “wow” pe care il au asupra oamenilor care imi vad lucrarile.

Va invit cu drag in lumea mea tacuta, colorata si speciala, in lumea “Bucuriilor din hartie”!

Alina Pantea